علیرضا نامداری روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: آب نخستین و اساسیترین مایه حیات بشری و از اصلی ترین زیربناهای توسعه پایدار و گرانبهاترین ثروتی که در اختیار بشر قرار گرفته است و اهمیت آن در ایران که سطح وسیعی از پهنه آن را مناطق خشک و کویری در برگرفته بیشتر نمایان است.
وی تاکید کرد؛ از این رو تعیین ارزش واقعی اقتصاد آب علاوه بر این که گام مهمی در مقابله با بحران آبی است نقش مهمی در جلوگیری زیاندهی شرکتهای آب و فاضلاب دارد.
وی اظهار داشت: با توجه به کاهش بارندگی ۲۸ درصدی در سال جاری ، وضعیت آبی استان تهران در مقایسه با سال گذشته بیانگر تشدید بحران آب بوده و میزان ذخیره سازی آب در سدها نیز به مراتب نسبت به سالهای اخیر کاهش یافته است. این مسئول افزود: بیشترین سرانه مصرف خانگی در کل کشور پنح درصد است در صورتی که در استان تهران، سهم آب آشامیدنی خانگی ۳۵ درصد آن هم به دلیل تراکم و افزایش جمعیت بوده و ۵۱ درصد آب نیز در بخش کشاورزی و مابقی در حوزه صنعت و بهداشت مصرف میشود.
نامداری خاطرنشان کرد: متاسفانه سیستم آبیاری در بخش کشاورزی بسیار قدیمی و سنتی است و با توجه به این که بیشترین سرانه مصرف آب در این بخش است، می توان با تغییرات در روشهای آبیاری و استفاده شیوههای نوین آبیاری در بخش کشاورزی شامل سیستمهای قطره ای و تحت فشار بجای غرقابی، گام بزرگی در مقابله با بحران آبی برداشت.
مدیرعامل آبفای جنوبشرق تهران از بازچرخانی آب و ایجاد تاسیسات فاضلاب، تعادل بخشی سفرههای زیرزمینی و نوسازی شبکههای آب رسانی به عنوان راههای مقابله با کمآبی یاد کرد و افزود: در کنار این اقدامات، یکی از اساسیترین راهکارهای مقابله با بحران آبی، فرهنگ سازی برای تغییر الگوی مصرف آب و صرفه جویی در مصرف این مایه حیاتی است که نهادینه سازی فرهنگ مصرف بهینه وصحیح آب در جامعه با آموزش و اجرای فعالیت های فرهنگی هنری امکان پذیر است.
وی با اشاره به فعالیتهای شرکت آب و فاضلاب و زیانده بودن این شرکت در خدمترسانی به مردم اظهار داشت: یکی از دلایل اصلی زیانده بودن شرکتهای آب و فاضلاب مربوط به اقتصاد و قیمت غیر واقعی آب است چرا که به طور مثال هزینه تولید یک مترمکعب آب بیشتر از قیمت فروش آن است و به همین دلیل در بحث اقتصاد آب با چالش بزرگی مواجه هستیم چرا که قیمت یکهزار لیتر آبی که شرکت آبفا در اختیار مردم قرار می دهد کمتر از یک بطری یک لیتری آب معدنی است.
نامداری اضافه کرد: قطعا اجرای طرحهای توسعهای و زیرساختی در شرکت های آب و فاضلاب تحت تاثیر تخصیص و جذب اعتبارات مالی و عمرانی است و تازمانی که برای ارزش واقعی اقتصاد آب حرکت و برنامه ای نداشته باشیم، در تمامی بخشهای عمرانی و آبرسانی و به ویژه طرحهای زیرساختی با مشکل مواجه خواهیم بود و از سرعت اجرای این طرحها کاسته می شود.
شرکت آبفای جنوبشرق وظیفه تأمین آب شهرستانهای ورامین، قرچک، پیشوا، پاکدشت و قیامدشت را بر عهده دارد.
دیدگاه خود را بنویسید