به گزارش ایرنا ، مهار اصولی پسماندهای خانگی و فاضلابهای شهری یکی از مهم ترین معضلهای زیست محیطی است که استان مازندران طی سالهای متمادی با آن دست و پنجه نرم میکند و با وجود آن که بیش از یک دهه برای حل این مشکل، طرح سیستم فاضلاب شهری در بسیاری از شهرها اجرا شده اما هنوز به سرانجام نرسیده است.
این مشکل در شهرستانهای غرب مازندران بویژه شهرستان تنکابن به دلیل نزدیکی کوه و دریا، نفوذناپذیری خاک، کم بودن امکان خودپالایی آب، وجود چاههای جذبی ، بالا بودن سطح آبهای زیرزمینی و عدم رعایت استاندارد های لازم در اجرا و نصب سیستم سپتیک خانگی ، به مراتب نمود بیشتری داشته است.
تا دو سال پیش در شهرستان تنکابن فاضلاب های خانگی به وسیله ماشین های فاضلاب کش به صورت غیر قانونی جمع آوری می شد و آنها در نیمه های شب این فاضلاب ها را بیرون از شهر و در حاشیه رودخانه ها ، نهرها و زمین های بایر رهاسازی می کردند که مشکلات زیادی را به لحاظ زیست محیطی به همراه داشت.
شهرداری تنکابن در سال ۹۸ برای رفع این مشکل طرح احداث تصفیه خانه فاضلاب هایی را که به وسیله فاضلاب کش ها جمع آوری می شدند در دستور کار خود قرار داد و سرانجام این طرح که حاصل تلاش مستمر مجموعه مدیریت شهری و شورای سلامت شهرستان تنکابن بود برای نخستین بار در کشور با کمک یک شرکت دانش بنیان در شهر تنکابن اجرایی شد.
فاضلاب های خانگی در این طرح پس از جمع آوری به وسیله فاضلاب کش ها به محل تصفیه خانه انتقال داده می شد و محصول نهایی آن آب زلال و شفافی بود که برای مصارف کشاورزی مورد استفاده قرار می گرفت و به لحاظ زیست محیطی کاملا مورد تایید نهاد های مربوطه بود.
این طرح که به گفته مدیران وقت شهرستانی برای تکمیل و راهاندازی آن ۲ میلیارد تومان از سوی بخش خصوصی هزینه شده بود به عنوان مدل موفق مورد تقاضای سایر شهرها نیز قرار گرفت و سرانجام با حضور عیسی کلانتری رییس وقت سازمان حفاظت محیط زیست کشور و احمد حسین زادگان استاندار وقت مازندران به بهره برداری رسید.
رهاسازی فاضلاب های خانگی به وسیله فاضلاب کش ها در محیط طبیعی با اجرای این طرح به حداقل ممکن رسید و افرادی هم که در این زمینه فعالیت می کردند شناسایی شدند تا با این مرکز همکاری نمایند. این روند حدود دوسال به طول انجامید تا این که در ابتدای امسال زمزمه هایی مبنی بر بسته شدن این تصفیه خانه به گوش رسید و چیزی نگذشت که این مرکز تعطیل شد.
با تعطیل شدن تصفیه خانه بار دیگر فاضلاب کش ها مجبور شدند همچون گذشته نسبت به رهاسازی فاضلاب های خانگی در طبیعت اقدام نمایند که منجر به اعتراضاتی از سوی مردم شد.
با شروع به کار دوره ششم شورای اسلامی شهر تنکابن و پس از انتخاب شهردار ، راه اندازی این تصفیه خانه به یکی از دغدغه های اصلی مدیریت شهری تبدیل و جلساتی نیز پیرامون این موضوع برگزار شد که منتج به نتیجه نشد و سرانجام پیمانکار این پروژه از ادامه فعالیت منصرف شد.
دیدگاه خود را بنویسید