به گزارش خبرنگار ایرنا، علی اسلامی روز شنبه با اشاره به نشست اخیر شورای فنی اظهار کرد: از سال ۹۵ مدام از کمبود آب شرب در اردبیل و شرایط بحرانی آن سخن به میان میآید ولی در این پنج سال هیچ اقدام اساسی در این زمینه انجام نشده است.
وی بیان کرد: در این نشست با اولویت موضوع آب شرب به همراه کاستیها و نقاط قوت با همکاری آب و فاضلاب و امور آب استان مورد بررسی قرار گرفت و تاکید همه مسئولان و مدیران این حوزه بر این بود تا هر چه سریعتر این پروژه مهم عملیاتی شود.
مدیر نظام فنی و اجرایی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل ضمن اشاره به بررسی و پیگیری مصوبههای نشستهای پیشین شورای فنی استان اردبیل افزود: امید میرود با تخصیص اعتبار و اجماع کلی در این حوزه هرچه سریعتر احداث مدول دوم مورد توجه قرار گیرد.
وی عنوان کرد: اجرای مدول دوم بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که باید آن را با همکاری بخش خصوصی و سایر روشهای تامین منابع مالی بانکی و سرمایهگذاری تامین کرد تا این طرح اساسی با هدف ارتقای تامین آب شرب سالم و بهداشتی به انجام برسد.
اسلامی تشریح کرد: همچنین در این نشست موضوع تملک اراضی سد کوثر و انتقال آب به عنبران و نمین مورد بررسی قرار گرفت و مقرر شد تا در سال جاری با تامین اعتبار ملی اجرای این پروژهها سرعت بیشتری به خود بگیرد.
وی اضافه کرد: تکمیل تصفیه خانه خلخال، فاضلاب نیر و توسعه فاضلاب اردبیل به عنوان اولویت دیگر شورای فنی مورد رصد و پیگیری قرار گرفت تا زمینه اجرایی شدن این پروژهها را شاهد باشیم.
مدیر نظام فنی و اجرایی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل گفت: با همکاری نظام مهندسی و راه و شهرسازی موضوع استانداردسازی مصالح ساختمانی و رعایت مباحث ۱۹ با استفاده از توانمندی شرکتهای دانشبنیان نیز مورد توجه و دقت نظر قرار گرفت.
یکی از مشکلات زیست محیطی شهرک صنعتی ۲ اردبیل، تکمیل ظرفیت فاز اول تصفیه خانه فاضلاب این شهرک صنعتی بود که برای حل این مشکل، اجرای مدول دوم آن در سال ۱۳۹۹ آغاز شد.
آب مورد نیاز اردبیل از سایر منابع تامین شود
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای اردبیل نیز اظهار کرد: چارهای جز اجرای طرح جامع آب شرب اردبیل به ویژه انتقال بین حوزهای به دشت اردبیل نداریم و بهتر است از عمارت، قزلاوزن و ارس بخشی از نیاز دشت اردبیل تامین شود.
جبرائیل رمضانی افزود: به دلیل شیوع ویروس کرونا و کاهش گردشگران در سالهای گذشته این مشکل چندان به چشم نیامد اما اگر تابستان امسال گردشگران وارد اردبیل شوند و اهالی نیز در مصرف آب صرفهجویی نکنند، احتمال میرود با مشکل تامین آب روبهرو شویم.
وی بیان کرد: باید هر چه سریعتر مشکل را در این حوزه برطرف کنیم تا دغدغهها و نارساییها برای سالهای آینده برطرف شود و برای سالهای پیشرو در تامین منابع آب مشکلی نداشته باشیم.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای اردبیل با اشاره به وجود ۲۰ میلیون مترمکعب آب در شبکه عمارت، اضافه کرد: پس از تامین آب گرمی، پارسآباد و منطقه مغان با اولویت به راحتی میتوان از این ظرفیت در تامین آب شرب دشت اردبیل نیز استفاده کرد.
وی اظهار کرد: کل استان باید برای تامین آب شرب جمعیت حدود ۶۰۰ هزار نفری اردبیل بسیج شوند، زیرا ارتقای کمی و کیفی آب از رویکردهای اصلی است و در کنار آن با ۴۰ میلیارد تومان اعتبار برای راهاندازی سیستم داکت، تکمیل برج آبگیر، مخزن شورابیل، رفع مشکل آرسنیک چاههای آب و دیگر طرحهای ارتقا کیفی را مد نظر داریم.
رمضانی از احداث مخزن شورابیل برای هدایت آبهای زیرزمینی اردبیل با هدف رفع آرسنیک این چاهها خبر داد و گفت: از محل ماده ۵۶ میتوان بخشی از منابع را برای حل مشکل آب اردبیل برطرف کرد که وزارت نیرو قول داده است تا از منابع مختلف به عملیاتی شدن این پروژه کمک کند.
در حال حاضر دشت اردبیل با ۵۰ میلیون متر مکعب کسری آب روبهرو شده است و کارشناسان امر، مطالعات امکانسنجی برای انتقال آب از حوزههای آبریز مختلف را نیازمند چهار میلیارد تومان منابع ارزیابی میکنند.
دیدگاه خود را بنویسید