به گزارش ایرنا، پر شدن زود به زود چاه های فاضلاب در شهر بجنورد و پس زدگی فاضلاب از برخی مجموعه های مسکونی گلایه شهروندان را در پی داشته است، در این باره شرکت آب و فاضلاب استان با اذعان به کندی اجرای طرح جمع آوری فاضلاب اعلام کرده است که حتی اگر شبکه جمع آوری فاضلاب اجرا شود، مشکل حل نمی شود زیر تصفیه خانه با ظرفیت کنونی پاسخگو نیست.
طرح جمع آوری فاضلاب در شهر بجنورد از سه دهه پیش آغاز شده و با حرکت لاک پشتی در حال اجرا است و این در حالی است که مشکل فاضلاب و پاسخگو نبودن چاههای جذبی شهروندان را عاصی کرده است.
این مشکل بویژه در مجتمع های مسکونی که تراکم واحدهای مسکونی و جمعیت در آن بالا است بیشتر استٰ همین چند وقت پیش بود که فاضلاب یکی از بلوک ها در مجتمع مسکونی ناوک به علت پر شدن چاه های جذبی، بالا زد و ساکنان این واحدهای مسکونی را عاصی و گرفتار و مشکلات روانی زیادی بر ساکنان تحمیل کرد.
مشکل فاضلاب پیش از این هم در شهرک گلستان بجنورد به عنوان بزرگ ترین مجموعه مسکن مهر استان و مجتمع مسکونی الغدیر مرکز استان، با پرشدن چاه ها و سرازیر شدن فاضلاب در محلٰ رخ نمایی کرد، کارشناسان می گویند در نبود طرح جمع آوری فاضلاب، این معضل گریبان سایر مناطق و مجتمع ها هم خواهد شد.
کند بودن اجرای طرح جمع آوری فاضلاب در بجنورد علاوه بر اینکه سبب انتقاد شهروندان شده، تهدیدی برای منابع آب زیرزمینی هم هست. کارشناسان می گویندٰ در این شرایط که طرح جمع آوری فاضلاب و اجرای شبکه ها به کندی پیش می رود، منابع زیر زمینی آب این شهر در معرض آلودگی است و آب برخی چاه ها در اطراف شهر برای آشامیدن غیرقابل مصرف شده است.
با اجرای طرح انتقال آب سد شیرین دره به بجنورد و تامین بخشی از آب مورد نیاز شهروندان بجنورد از این سد، برخی از چاه ها خاموش شد از این رو با توجه به برداشت نشدن آب از چاه ها سطح آب زیرزمینی بجنورد بالا آمد. در این میان نفوذ فاضلاب به منابع زیرزمینی سبب شده تا این منابع با تهدید آلودگی روبه رو باشد. اکنون نفوذ فاضلاب از چاه های حفر شده به منابع زیر زمینی یکی از دغدغه ها است و کندی در اجرای طرح فاضلاب سبب شده تا فاضلاب به منابع زیرزمینی نفوذ کرده و این منابع را آلوده کند.
در این باره باید به اجرای طرح های فاضلاب سرعت داده شود اما اعتبارات پاسخگوی این امر نیست. در این سال ها با وجود تلاش های انجام شده اکنون میزان بهره مندی شهروندان مرکز استان از خدمات فاضلاب ۵۵ درصد است و مسوولان شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی پیگیر هستند تا بخش خصوصی برای اجرای طرح های فاضلاب وارد عرصه شود.
دیدگاه خود را بنویسید