حسین امامی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اگر به دنبال کاهش تنش آبی هستیم باید شبکه‌ها و خطوط انتقال فرسوده را اصلاح کنیم تا کاهش هدر رفت را داشته باشیم.

وی افزود: هدر رفت در بخش روستایی به‌طور میانگین حدود ۳۸.۷ درصد است که رقم بالایی است و در مجموع هدر رفت حدود ۴۰ درصدی آب را در استان داریم که در سال جاری اعتبارات خوبی از ردیف‌های مختلف برای اصلاح و بازسازی شبکه‌های فرسوده مصوب شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی گفت: در بخش روستایی تعداد زیادی کنتور خراب و فرسوده داریم که نقش موثری در هدررفت آب دارند و ۱۲ درصد هدر رفت آب مربوط به این بخش و انشعابات غیرمجاز است.

وی اضافه کرد: سال گذشته ۶۸۰ میلیارد تومان اعتبار مصوب این شرکت بوده که در مجموع تاکنون بیش از ۵۳۰ میلیارد تومان آن اختصاص یافته و از مجموع این اعتبار، ۳۰۰ میلیارد تومان مربوط به بخش روستایی است.

امامی گفت: اعتبارات شرکت آب و فاضلاب در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل‌تر بیش از سه برابر رشد داشته ولی به دلیل تعرفه پایین آب، دخل و خرج شرکت آب و فاضلاب استان به هم نمی‌خورد و مانند بیشتر شرکت‌های آب و فاضلاب کشور، شرکت استان هم زیان‌ده است.

وی بیان کرد: همه شرکت‌های آب و فاضلاب به دلیل اینکه نرخ فروش آب به مردم کمتر از قیمت تمام‌شده است، زیان‌ده هستند، به عنوان مثال قیمت تمام‌شده هر مترمکعب آب سه هزار و ۳۰۰ تومان در سال گذشته بوده که در بخش روستایی کمتر از ۷۰۰ تومان و در بخش شهری هم ۹۰۰ تا هزار تومان واگذار شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با اشاره به اینکه تعرفه‌های آب توسط شورای اقتصاد تعیین می‌شود افزود: امیدواریم در چشم‌انداز مشخص و بدون اینکه دغدغه‌ای برای مردم ایجاد شود، اصلاح تعرفه‌ها انجام شود.

وی عنوان کرد: در حال حاضر بیشترین تمرکز بر مدیریت مصرف است و تعرفه‌های بخش عمومی و خانگی رشد چندانی نداشته و بیشتر تعرفه‌های مشترکین پرمصرف افزایش داشته است.