به گزارش ایرنا، بنا به اعلام مسوولان ادارات متولی تامین و توزیع آب آذربایجان شرقی و بر اساس پیش بینی های انجام شده آنها، منابع آبی ذخیره شده استان در حدی است که امسال قطع آب در سال جاری وجود نخواهد داشت.
البته به طور قطع میزان بارندگی و میزان مصرف در این پیش بینی ها تاثیرگذار خواهد بود، ولی اگر میزان مصرف در حد پیش بینی شده باشد، با توجه به اینکه اکنون ۶هزار لیتر بر ثانیه آب در آذربایجان شرقی تولید می شود، مشکل کمبود آب وجود نخواهد داشت.
این آمادگی استان به رغم کاهش بارندگی ها، کاهش منابع آب زیرزمینی و روان آب ها، حاصل اجرای برنامه های کوتاه مدت و میان مدت است که البته مُسَکنی بوده و باید نسبت به رفع مشکل کم آبی استان با انتقال آب ارس به تبریز درمان قطعی انجام شود.
این در حالی است که در کنار مشکلات آبی برخی شهرهای بزرگ و کوچک آذربایجان شرقی، حدود ۷۰۰ روستای آذربایجان شرقی نیز از مشکلات آب رنج می برند که حداکثر تا ۲ سال آینده این مشکلات نیز برطرف می شود و حمایت مسوولان ارشد کشوری و استانی باید در این راستا ادامه یابد.
به هر حال اجرای طرح های داراز مدت برای رفع مشکلات آبی اذربایجان شرقی اجتناب ناپذیر است و با آغاز دولت سیزدهم توجه به این موضوع در اولویت قرار گرفته است.
فاینانس طرح انتقال آب ارس به تبریز توسط چین قطعی شده است
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به انتقال آب ارس به تبریز یادآور شد: این طرح قبل از سفر هیات دولت به آذربایجان شرقی به آن پرداخت شده بود و جزو اولویت طرح های هیات دولت به شمار می آمد اما اعتبارات آن خارج از اعتبارات سفر به آذربایجان شرقی بوده و اکنون نیز با ترک تشریفات، قرارگاه خاتم الانبیا اجرای آن را آغاز کرده است.
عابدین خرم همچنین از قطعی شدن فاینانس این طرح با کشور چین خبر داد و افزود: کارگاه این طرح تجهیز شده و در حال انجام است.
استاندار آذربایجان شرقی گفت: با اتمام این پروژه، نیازهای کشاورزی، صنعتی و آبشرب بیش از ۳.۵ میلیون نفر در حد فاصل ارس تا تبریز تامین شده و بخشی از آب انتقالی به سمت دشت شبستر و دریاچه ارومیه هدایت خواهد شد.
خرم اظهار کرد: انتقال آب ارس به تبریز یکی از ابرپروژههای ملی است که رئیس جمهور محترم دستورهای لازم را برای تخصیص اعتبار این پروژه ابلاغ کرده و با هماهنگی وزیر نیرو و قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا(ص) بخشهای مهم پروژه از جمله عملیات حفاری تونل انجام می شود.
وی گفت: منابع مالی مورد نیاز این طرح از تهاتر نفت و فاینانس تامین می شود و باید این پروژه را با رویکرد جهادی تا سه سال افتتاح کنیم.
دیدگاه خود را بنویسید