به گزارش ایرنا، احمدرضا محمدی روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته صرفه‌جویی در مصرف آب اظهار داشت: نوسازی شبکه‌های توزیع یکی از مهمترین برنامه‌ها برای مدیریت و گذر از تنش آبی است که سال گذشته ۱۰۰ کیلومتر نوسازی شبکه اجرا و ۲۰ کیلومتر خط انتقال جدید ایجاد شد.

وی ادامه داد: همچنین ۱۵۰ دستگاه معیوب و فرسوده چاه تعویض، هشت باب مخزن به مخازن جدید اضافه و ۳۰ حلقه چاه جدید حفر شد.

محمدی تصریح کرد: حفر ۲۰ چاه دیگر نیز در دستور کار قرار دارد که به زودی تکمیل می شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری با اشاره به تشدید خشکسالی در استان و تاثیر آن بر منابع آب اظهار داشت: از آنجا که حجم بالایی از آب مصرفی شهرها و روستاهای استان از چاه‌ها تامین می‌شود طی سال‌های اخیر چاه‌ها با کاهش دبی مواجه شده و اکنون متوسط آبدهی چاه‌ها به ۶ لیتر بر ثانیه رسیده است و عمر بسیاری از چاه‌ها به کمتر از یکسال کاهش یافته که در نوع خود فاجعه است.

محمدی با بیان اینکه سالانه ۹۲ میلیون مترمکعب آب در استان استحصال می‌شود، تصریح کرد: از این میزان ۵.۶ میلیون مترمکعب از منابع آب سطحی و ۸۶.۴ میلیون مترمکعب از چشمه‌ها و چاه‌ها تامین می‌شود.

وی با بیان اینکه چاه‌ها و چشمه‌ها نسبت به تغییرات بارندگی واکنش نشان می‌دهند، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۳۸۸ چاه تامین‌کننده آب شرب ۲۵۰ هزار مشترک بخش شهری و ۱۰۰ هزار مشترک بخش روستایی است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری از تدوین سند جامع تامین آب پایدار در بخش‌های شرب، کشاورزی و صنعت در استان خبر داد و گفت: این سند در حال تدوین است و در آن به منبع تامین‌کننده آب مورد نیاز استان در همه شهرها و روستاها پرداخته شده است.

محمدی در ادامه با بیان اینکه ۴۰ درصد آب مصرفی استان در فصل تابستان انجام می‌گیرد، افزود: برای گذر از تنش آبی باید این میزان مصرف را به ۳۰ درصد کاهش دهیم.

وی با بیان اینکه آب مصرفی ۶۵ درصد از مشترکان استان بر اساس الگوی مصرف است، تصریح کرد: مشترکان که متناسب با الگوی مصرف آب مصرف کنند برای آنها افزایش تعرفه لحاظ نمی‌شود و در استان تنها ۱۵ درصد مشترکان پرمصرف هستند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری  با بیان اینکه تمام تلاش خود را به کار گرفته تا در تابستان امسال قطعی آب نداشته باشیم، خاطرنشان کرد: مردم با صرفه‌جویی در مصرف آب مسوولان را در اجرای این برنامه یاری دهند.

محمدی همچنین با بیان اشاره به برنامه‌های محرومیت‌زدایی در استان و آبرسانی به روستاهای محروم، اظهار داشت: بر اساس قراردادی که با قرارگاه امام حسن(ع) بسته شده آبرسانی به ۴۴ روستای استان در حال انجام است و با تداوم این برنامه در سال آینده تعداد روستای بیشتری از این محل آبرسانی می‌شود.

وی به شاخص‌های بخش فاضلاب نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۶۵ درصد جمعیت شهری استان در قالب ۱۵ شهر زیر پوشش فاضلاب قرار گرفته است که در مقایسه با میانگین کشوری آمار مناسبی است.

به گزارش ایرنا بنا بر اعلام شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری  ۱۸ هزار و ۴۹۳ نفر در ۶۸ روستای استان با تانکر، آبرسانی سیار می‌شود.

چهارمحال و بختیاری دارای جمعیتی نزدیک به یک میلیون نفر در ۱۰ شهرستان است.