به گزارش خبرنگار ایرنا، پرویز ناصری روز دوشنبه در نشست با اصحاب رسانه استان ایلام به مناسبت هفته صرفه جویی در مصرف آب اظهار داشت: ایلام در صدر استان هایی با تنش کم آبی قرار داشته که هم اکنون در شرایط مطلوبی قرار ندارد.
وی با اشاره به اینکه ۹ شهر ایلام دارای تنش آبی است، افزود: تا این لحظه جز شهر چوار مشکل کم آبی در استان بوجود نیامده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب ایلام با بیان اینکه ۷۳ درصد منابع آبی استان زیر زمینی و ۲۷ درصد نیز سطحی است، تاکید کرد: از ۵۷۷ روستای ایلام ۷۷ روستا با کمبود آب مواجهه بوده و مشکل کم آبی ۱۸ روستای هلیلان رفع و ۱۲ روستا دیگر در دست اقدام است.
ناصری یادآور شد: افزایش بیش از حد دما و در پی آن افزایش مصرف آب منجر به افت فشار و یا کمبود آب شده که برای رفع این مشکل، مشترکان ضمن رعایت الگوی مصرف نسبت به نصب مخزن ذخیره آب در منازل خود اقدام کنند.
وی با تاکید بر اینکه با مشترکان پرمصرف آب بطور قطع برخورد می شود، یادآور شد: از شهروندان خواهان گزارش انشعابات غیرمجاز و مشترکانی که آب آشامیدنی را برای شستشوی کوچه و معابر هدر می دهند، به سامانه ۱۲۲ هستیم.
ناصری در ادامه ضمن دعوت مردم به مدیریت و رعایت الگوی مصرف، اظهار داشت: اطلاعیه ها و هشدارهای آبفای استان را حتما پیگیری کنند.
وی با بیان اینکه ضروری است برای گذر از تنش آبی، صرفه جویی در مصرف را سرلوحه تمام کارها قرار دهیم، افزود: حفاظت از آب بسیار ساده است و می توانیم این کار را در خانه از خودم شروع کنیم ، یک قدم کوچک می تواند صدها لیتر به ذخیره آب اضافه کند و با اقدام هایی به ظاهر کوچک و کمهزینه مانند کاهش زمان استحمام، عدم شست و شوی ماشین و حیاط منازل و ... مسائل را به گونه ای مدیریت کنیم تا امکان تامین آب برای همه هم استانی ها فراهم شود.
مدیرعامل آبفای ایلام با بیان اینکه شروع گرمای هوا باعث استفاده مردم از کولرهای آبی می شود، افزود: هر کولر آبی بهطور متوسط ۴۰۰ تا ۶۰۰ لیتر آب در شبانهروز مصرف دارد که از مردم خواهشمندیم دور کولر آبی را در حالت کند قرار داده و اگر کولرها در معرض نور آفتاب قرار دارند، آب داخل آنها با سرعت زیادی تبخیر میشود و در نتیجه مصرف آب افزایش مییابد و این در حالی است که قرار گرفتن کولرها در سایه یا نصب سایهبان روی آنها، ضمن افزایش کارایی کولر و کاهش مصرف انرژی، از هدر رفت آب ناشی از تبخیر نیز جلوگیری میکند.
ناصری خواستار نهایت همکاری شهروندان، دستگاه های اجرایی و ارگانهای دولتی در مصرف آب جهت عبور از بحران کم آبی تابستان شد و افزود: مشارکت عمومی مشترکان در صرفه جویی مصرف آب یکی از عوامل اصلی موفقیت در مدیریت منابع آبی است.
وی خاطرنشان کرد: چنانچه ۲۰ درصد مصرف را کاهش دهیم می توانیم با همیاری یکدیگر مشکلات کم آبی و قطعی آب را با چالش کمتری پشت سر گذاریم.
دیدگاه خود را بنویسید