شهرام رمضانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اقدامات لازم برای مقابله با بحران کم آبی شیروان اظهارداشت: آب سد بارزو از ۱۰ تیرماه به مدت ۱۵ روز برای تامین آب کشاورزی این شهرستان رها شد که این سد ۱۸۰ لیتر بر ثانیه آب را تحویل کشاورزان می دهد.
وی خاطرنشان کرد: در گذشته دبی آب این شهرستان به دلیل مشکلات لوله و پمپ چاه های آب شرب پایین بود و با این اعتبار، پنج حلقه چاه تجهیز و وارد مدار شد که این مقدار آب توان تولید ۷۰ لیتر بر ثانیه را دارد.
مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان شیروان ادامه داد: 2 حلقه چاه در شیرکوه نیز که نیاز به خط انتقال و برق رسانی دارد، در حال تجهیز و راه اندازی است و در این صورت ۳۵ لیتر بر ثانیه آب شرب این چاه ها وارد مدار می شود.
وی اضافه کرد: همچنین چاه آب شهر خانلق با توان تولید ۳۰ لیتر بر ثانیه با اعتبار سه میلیارد ریال تجهیز شده و تنها نیاز به ترانس برق دارد و به زودی وارد مدار می شود.
رمضانی گفت: مردم این شهرستان در صورت قطعی آب سد بارزو با کمبود توان تولید آب مواجه می شوند، که حفر و تجهیز سه حلقه چاه آب آهکی در منطقه پیرشهید برای رفع این مشکل در دست اجرا است که تاکنون حدود ۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای آن هزینه شده و پیمانکار جهت اجرای خط انتقال و تجهیز مشخص شده است و تابستان سال آینده به اتمام می رسد.
بر اساس گزارش اداره کل هواشناسی خراسان شمالی حدود ۵۹ درصد از پهنه این استان دو میلیون و ۸۰۰ هزار هکتاری واقع در شمال شرق کشور درگیر خشکسالی و تحت تاثیر این پدیده است به طوری که بر اساس شاخص اس.پی.آی (ﺷﺎﺧﺺ ﺑﺎرش اﺳﺘﺎﻧﺪارد شده)، بیش از نیمی از مساحت استان تحت تاثیر خشکسالی قرار دارد.
شهر شیروان با ۸۵ هزار نفر جمعیت به عنوان دومین شهر پرجمعیت خراسان شمالی با بیش از ۴۲ هزار مشترک آب در بین شهرستان های استان با مشکل آب شرب مواجه است.
دبی تولید چاه های آب این شهر که ۲۹۵ لیتر بر ثانیه است جوابگوی مصرف نیاز شهروندان نیست و در چند روز اخیر شاهد کاهش افت فشار آب در برخی از مناطق شیروان و قطعی آب پنج درصد مشترکین بودیم که با توجه به گرمای هوا، مصرف آب ۴۱۵ لیتر بر ثانیه بوده که ۱۱۰ لیتر بر ثانیه کسری آب داشته است.
۸۹ درصد مشترکان آب شیروان مسکونی و ۱۱ درصد تجاری، اداری و صنعتی هستند.
دیدگاه خود را بنویسید