بهزاد برار زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تنها ۱۷ درصد از مناطق شهری مازندران دارای فاضلاب و تصفیهخانه هستند که در صورت تدوام این روند چالشهای زیست محیطی با افزایش جمعیت در آینده نزدیک گریبانگیر استان خواهد شد.
وی متوسط برخورداری مناطق شهری کشور از فاضلاب و تصفیهخانه را حدود ۳۰ درصد اعلام کرد و گفت: مازندران از این حیث یکی از استانهای کمتر برخوردار کشور به شمار میرود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری مازندران از انعقاد تفاهمنامه با سرمایهگذاران داخلی برای توسعه و بازسازی شبکه فاضلاب شهری و راه اندازی تصفیه خانه در استان خبر داد و تصریح کرد: با همراهی معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران سرمایهگذاری هفتهزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی قرارگاه خاتم الانبیا در این حوزه به زودی در گام اجرایی قرار خواهد گرفت.
برارزاده با اظهار این که در یک بازه زمانی ۱۰ ساله قرار است تمامی مناطق شهری مازندران در مسیر خطوط انتقال فاضلاب و تصفیه خانه قرار گیرد، ادامه داد: جمعآوری آبهای سطحی و رفع چالش کم آبی برای توسعه فضای سبز و از سوی دیگر رونق گلخانههای پرورش گل و گیاه از جمله مزایای اجرای این طرح است.
فرسودگی ۲۵ درصد شبکه آبرسانی استان
وی با بیان این که از مجموع ۲۱ هزار کیلومتر شبکه و خطوط آب استان حدود پنج هزار کیلومتر فرسوده است، اضافه کرد: نوسازی شبکه و این خطوط نیازمند اعتبارات ملی است.
وی افزود : ظرفیت تامین آب آشامیدنی از سوی آب منطقهای و شرکت آب و فاضلاب مازندران برای جمعیت سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفری استان تعریف شده، اما سالانه حدود ۴۰ تا ۵۰ میلیون نفر جمعیت شناور وارد استان می شود و با زیرساخت های موجود به هیچ عنوان نمی توان آب پایدار برای مسافران، شهروندان بومی و همچنین ساکنان غیربومی تامین کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران گفت : با ورود مسافران و اوج گیری مصرف در برخی از فصول سال، قحطی آب باعث گلایه شهروندان بومی استان می شود و در هر دوره ورود مسافران، هم استانی های ما صبوری و با مهمان نوازی قحطی آب یک تا چند ساعته را در نقاط مختلف استان تحمل می کنند.
برارزاده یکی از دلایل برخورد مازندران با مشکل کم آبی را عقب ماندگی استان در زمینه جمع آوری آب های سطحی دانست و توضیح داد : در حالی که میانگین جمع آوری آب سطحی در کشور حدود ۵۳ درصد است، ما در مازندران تنها حدود ۱۲ درصد از این نعمت خدادادی را جمع آوری می کنیم.
وی خاطر نشان کرد : این آمار نشانگر فقر زیرساختی در جمع آوری آب های سطحی مازندران است و در دهه های گذشته با برداشت و تصور اشتباه بسیاری از مسوولان مبنی بر پرآب بودن مازندران، در سطح ملی و استانی نسبت بازسازی شبکه های آب و فاضلاب استان اقدامات چندانی صورت نگرفت.
به گزارش ایرنا، استان مازندران دارای ۶۳ نقطه شهر و بیش از سه هزار روستا با حدود سه میلیون و ۳۰۰ هزار جمعیت طبق سرشماری سال ۹۵ است.
شرکت آب و فاضلاب استان یک میلیون و ۵۶۵ هزار مشترک را زیرپوشش دارد.
دیدگاه خود را بنویسید