به گزارش خبرنگار ایرنا، ایرج حیدریان روز شنبه در جلسه قرارگاه خبری شهید حسین همدانی ویژه هفته دولت اظهارداشت: از بدو تاسیس شرکت آب و فاضلاب این میزان اعتبار سابقه نداشته است و باید با این اعتبار جلوگیری از هدر رفت آب در روستا، در نظر گرفتن هزار و ۲۹۱ کیلومتر خطوط انتقال و شبکه توزیعی را محور اجرایی قرار گرفته شود.

وی افزود: طرح جهاد آبرسانی که توسط وزارت نیرو عملیاتی شده شامل حفر و تجهیز ۳۰ حلقه چاه، ایجاد خط انتقال و شبکه توزیع به طول هزار و ۲۹۱ کیلومتر، ایجاد ۷۲ مخزن با ظرفیت ۲۲ هزار متر مکعب و ساخت ۱۰ ایستگاه پمپاژ است که  به اجرا درآمد.

حیدریان گفت:موضوع آب مساله بسیار مهمی در استان و کشور و جهان بوده با توجه به شرایطی که در زمان حاضر در استان داشته و با تغییرات اقلیمی مواجه شده با آن باید حساسیت های بخش آب را با برنامه ریزی های مناسب پیگیری کرد.

وی افزود: استان گلستان با جمعیت حدود ۲ میلیون نفر به تمامی از منابع آب زیر زمینی تامین آب می کنیم و لازمه اش این بوده برای توزیع عادلانه منابع باید از امکانات سطحی برخوردار شویم و از آب های نامتعارف همانند آب های دریا که آب شور تلقی می شود و آب های لب شور حتما باید بهره برداری کنیم.

وی بیان کرد: تولید و مصرف آب در گلستان ۵ هزار و ۵۶۷ لیتر بر ثانیه بوده که با توجه به جمعیت استان نیاز به ۷ هزار و ۲۲۸ لیتر بر ثانیه است و به عبارتی هزار و ۶۶۱ لیتر بر ثانیه کمبود منابع تامین برای آب شرب داریم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گلستان گفت:۳۶ طرح برای آغاز عملیات اجرایی با رقم ۱۹۱ میلیارد تومان در نظر گرفته شده که ۱۵۲ کیلومتر شبکه توزیع و خطوط انتقال آب و ۶ باب مخزن به حجم ۵ هزار و ۶۰۰ متر مکعب برای ۲۲ هزار و ۷۲۶ خانوار را شامل می شود.

حیدریان افزود: افتتاح و عملکرد پروژه ها از هفته دولت سال گذشته تاکنون ۹۶ میلیارد تومان بوده و توزیع خطوط انتقال آب ۳۵ کیلومتر و بهره مندی ۱۲ هزار و ۱۸۲ خانوار، حفر ۱۸ حلقه چاه، ۴ باب مخزن به حجم ۶۰۰ متر مکعب، ۴ باب ایستگاه پمپاژ با ظرفیت ۴۵۰ لیتر بر ثانیه محورهای مهم آن ها بوده و در حوزه عملیات اجرایی فاضلاب هم ۱۵۴ میلیارد تومان برنامه ریزی شده است.

وی اظهار داشت: ۴۲ کیلومتر شبکه اصلی و فرعی در گرگان، ۱۲.۶ کیلومتر در گنبدکاووس، ۷.۷کیلومتر در آزادشهر و ۱.۵ کیلومتر در علی آباد کتول آغاز عملیات اجرایی بوده که در طرح های آب و فاضلاب انجام شده است.

وی بیان کرد: طرح های قابل افتتاح و بهره برداری در حوزه جمع آوری فاضلاب ۶۷ میلیارد تومان قابل افتتاح است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان گلستان گفت: گلستان استان کشاورزی بوده و در پیک مصرف آب کشاورزی پیک مصرف آب شرب هم داشته که نیازمند تدابیر ویژه ای برای مدیریت منابع آبی است.

حیدریان افزود: مجوز زیست محیطی آب شیرین کن از دریا اخذ شده که طرح خوبی براساس دیپلماسی آب بوده که باید از آب دریای خزر شیرین سازی انجام دهیم تا بتوانیم حق آبه را برای کشورمان لحاظ کنیم و منبع تامین آبی جدید باشد.

وی اظهار داشت: پتانسیل آب تجدید پذیر استان ۲ هزار و ۴۸۵ میلیون متر مکعب بوده که ۵۰ درصد سطحی و ۵۰ درصد آب زیرزمینی است.

وی بیان کرد: از بخش آب زیرزمینی ۹۴ درصد بدون حساب چشمه ها و ۹۸ درصد با وجود آب چشمه ها استفاده می کنیم که براساس استانداردهای جهانی قابل قبول نیست و بیش از ۶۰ درصد نباید از منابع آب زیرزمینی استفاده کرد.

گلستان هزار و ۷۵ روستا و آبادی دارد که ۴۷ درصد از جمعیت یک میلیون و ۸۶۹ هزارنفری ساکن استان طبق سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵ را در خود جای داده است.

گلستان با وجود داشتن هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا در سال آبی گذشته شدیدترین خشکسالی ۴۵ سال اخیر را تجربه کرده که به گفته کارشناسان ادامه این روند در سال آبی جاری نگران کننده خواهد بود.

گلستان در شرایط نرمال سالانه ۲.۵ میلیارد متر مکعب آب تولید می کند که در سال آبی گذشته به دلیل شدت خشکسالی و کم آبی، این مقدار به حدود نصف کاهش یافت که با وضع موجود، تداوم آن را در سال آبی جدید دور از انتظار نیست.

بیش از ۸۰ درصد منابع آبی تولیدی گلستان سالانه به مصرف کشاورزی می رسد و بخش های آب آشامیدنی و صنعتی در رتبه های بعدی قرار دارند.