محمد خانی روز شنبه در آیین افتتاح همزمان این طرح ها به صورت ویدیو کنفرانسی اظهار کرد: این طرح ها شامل آبرسانی ۳۴ روستای آذربایجان شرقی، ۳۰ کیلومتر فاضلاب تبریز و ۱۰ کیلومتر فاضلاب چهار شهر بزرگ استان است.
وی همچنین با اشاره به آخرین وضعیت آبی تبریز، گفت: آبرسانی به ۲۷۲ روستا در حال اجرا بوده و از این تعداد عملیات اجرایی ۱۳۰ روستا امسال به پایان میرسد.
وی یادآور شد: پروژه آبرسانی در ۱۲۱ روستا در ورزقان، کلیبر، خداآفرین و هشترود توسط قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) اجرا میشود و هم اکنون بیش از ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا نیمه اول سال ۱۴۰۳ تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار آذربایجان شرقی آبرسانی می شود.
وی همچنین گفت: تبریز پایدارترین وضعیت آبی را دربین کلانشهرها دارد و علاوه بر آن کمترین اتفاقات و حوادث آب کشور را دارا بوده است.
خانی افزود: سال گذشته چالش پیک مصرف در ۱۵ شهرستان استان وجود داشت که امسال به هشت شهرستان تقلیل یافت و آن هم به بهترین وجه مدیریت شد بطوریکه امسال قطعی آب نداشتیم.
وی تصریح کرد: سال گذشته چهار روستای آذربایجان شرقی به صورت تانکری آبرسانی میشدند، ولی امسال این تعداد به یک سوم کاهش یافته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اسستان آذربایجان شرقی ادامه داد: پیش از این برای غلبه بر چالش کم آبی در آذربایجان شرقی برای ۷۰۰ لیتر در ثانیه برنامه ریزی کردیم که ۵۰۰ لیتر آن محقق شد در واقع ۳۰۰ لیتر در ثانیه توسط حفر چاه ها، بازسازی خط نهند برای پایداری شبکه و اصلاح پمپاژ خط زرینه رود توسط آب منطقهای تامین شد.
وی همچنین گفت: ۳۴ روستا امروز آبرسانی میشود و ۵۵ روستا نیز برای آبرسانی در حال مبادله قرارداد با قرارگاه سازندگی و قرارگاه امام حسن (ع) است.
۱۰.۴۰۰ هزار میلیارد تومان در یکسال گذشته برای حوزه آب آذربایجان شرقی هزینه شده است
معاون امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی گفت: ۱۰ هزارو ۴۰۰ میلیارد تومان در یک سال گذشته برای حوزه آب آذربایجان شرقی هزینه شده است که همه با هدف خدمات رسانی به مردم بوده و در این راه مسئولان تمام تلاش خود را انجام می دهند.
جواد رحمتی اظهار کرد: البته در سفر امسال رئیس جمهور به آذربایجان شرقی بسیاری از مشکلات اعتباری و توسعه استان برطرف شد به طور مثال موضوع تکمیل سدهای استان در این سفر ممکن شد.
وی همچنین با اشاره به طرح انتقال آب ارس به تبریز گفت: این طرح می تواند مشکل آب تبریز را برطرف کند و در سفر رئیس جمهور به آذربایجان شرقی بن بست اجرای این طرح برطرف شد ولی در آینده هم نباید بحرانی بودن وضعیت آب را به فراموشی بسپاریم.
رحمتی همچنین بر اصلاح فرهنگ مصرف آب در ایران تاکید کرد و افزود: مصرف آب در کشور بسیار بالاست و یکی از راهکارهای منطقی شدن مصرف آب و فرهنگ مصرف، این است که قیمت معقول و منطقی در قبال مصرف آب از مردم اخذ شود.
دیدگاه خود را بنویسید