به گزارش حوزه استان های ایرنا: یک سال از سپردن سکان اداره کشور به دولت سیزدهم میگذرد، دولتی که به ریاست آیتالله سید ابراهیم رئیسی و با شعار «دولت مردمی، ایران قوی» کار خود را آغاز کرد و به اذعان بسیاری از کارشناسان و ناظران، در تاریخ دولتهای پس از انقلاب، هیچ دولتی بهاندازه دولت سیزدهم و آیتالله رئیسی میراثدار مشکلات، ضعفها و کاستیهای برجایمانده از دولت پیش از خود نبوده است.
وضعیت بد شاخصهای کلان اقتصادی، کسری بودجه، کاهش ارزش پول ملی، تورم بالا و بسیاری دیگر از چالشها که ماحصل سیاستگذاریها و اقدامات نادرست سالهای پیش از ۱۴۰۰ بود شرایطی را رقم زد که به گفته آیتالله رئیسی در اولین حضور وی در جلسه هیات دولت که با وزرای دولت قبل برگزار شد، نخستین چالش پرداخت حقوق مردادماه بود!
با این حال گرچه چالشها بسیار زیاد بوده و هست، اما با همت مسئولان دولت سیزدهم اعم از رئیس جمهور، وزرا و سایر ارکان دستگاه اجرایی، طی یکسال گذشته علاوه بر رفع بسیاری از چالشهای گذشته و تلاش برای ریلگذاری صحیح برای حرکت به سوی شرایط بهتر، اقدامات ارزشمندی نیز در حوزههای مختلف عملکردی صورت گرفته است که به نظر میرسد با گذشت یک سال از استقرار دولت اکنون نوبت به بازخوانی آن رسیده است.
استان قزوین در حوزه آب با تنش های فراوانی روبرو بوده تا جایی که دشت قزوین که زمانی یکی از دشت های حاصلخیز کشورمان به حساب می آمد امروزه اراضی آن با ترک خوردگی و ایجاد چاله و با بحران فرونشست و پدیده ریزگردها مواجه بوده و سایر نقاط استان، به خصوص در بخش آب شرب روستایی نیز وضعیت چندان مطلوب نیست.
این در حالی است که طی سال های گذشته اقداماتی در خصوص رفع کمبود آب در حوزه های مختلف، به خصوص تامین آب شرب بهداشتی به عمل آمده اما کمبود بارش ها به قدری بالا بوده که روز به روز بر تنش آبی استان در بخش های مختلف افزوده است.
با این حال، تامین آب شرب در روستاها یکی از اولویت های مهم دولت سیزدهم بوده و به همین مناسبت و در هفته دولت به بهانه فعالیت یک ساله دولت سیزدهم، خبرنگار ایرنا مرکز قزوین نگاهی اجمالی به مهمترین دستاوردهای انجام شده در سطح استان و برنامه های پیش رو در خصوص آب و فاضلاب منطقه داشته است.
جهاد آبرسانی، رفع دغدغه روستاییان در بخش تامین آب شرب
داراب بیرنوندی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین با اشاره به کمبود آب شرب روستاهای این استان، گفت: طی سال جاری ۲۵۸ روستای منطقه با تنش آبی روبرو بود که با اقدامات اولیه صورت گرفته حفر و تجهیز ۱۵ حلقه چاه آب، احداث مخزن سه هزار و ۲۰۰ متر مکعبی، اصلاح و توسعه ۲۴ کیلومتر خطر انتقال و بهسازی ۱۴ دهنه چشمه با یک هزار و ۷۸ میلیارد ریال اعتبار در دستور کار این شرکت قرار گرفت.
وی ادامه داد: برای مقابله با پدیده تنش آبی و تامین آب آشامیدنی روستاها، با مشارکت قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و سازمان بسیج سازندگی استان پروژه تامین آب آشامیدنی ۹۶ روستاهای رودبار الموت، ضیاء آباد (۱ و ۲) ماهین، قاقازان و فارسجین منعقد و طول خط انتقال آن ۲۴۳ کیلومتر، مخزن ذخیره زمینی با حجم ۱۴ هزار و ۲۵۰ متر مکعب، حفر ۵ حلقه چاه عمیق، احداث سازه یک باب تصفیه خانه و ۶ مورد ایستگاه پمپاژ در نظر گرفته شده است.
به گفته این مسوول، با بهره برداری از این پروژه آبی که با اقدام جهادی صورت می گیرد، ۳۱ هزار و ۸۴۱ نفر از روستاییان منطقه از آب شرب سالم بهره مند شده و برای انجام این طرح نیز ۲ هزار و ۳۹۷ میلیارد ریال اعتبار طی سال جاری هزینه شده است.
وی با اشاره به تنش آبی در هفت شهر استان شامل قزوین، اقبالیه، تاکستان، محمدیه، مهرگان، آبیک و ارداق، افزود: برای رفع این معضل حفر ۱۰ حلقه چاه و هفت حلقه چاه مهندسی مجدد شده به همراه ۲۹ کیلومتر خط انتقال و تخصیص یک هزار و ۶۳۰ میلیارد ریال امسال صورت گرفت.
سال گذشته نیز با اقدامات به موقع در ۱۷۵ روستای استان که با تنش آبی روبرو بودند با انجام ۶ هزار و ۵۷۳ سرویس به ۳۰ هزار و ۵۳ خانوار روستایی با جمعیتی بالغ بر ۹۴ هزار و ۷۳۶ نفر عملیات آبرسانی به صورت سیار انجام و امسال نیز برای ۷۶ روستا با ۶ هزار و ۴۴۰ خانوار و جمعیتی بالغ بر ۱۸ هزار و ۸۹۶ نفر عملیات آبرسانی سیار صورت گرفت.
۲۱ پروژه تامین آب شهری و روستایی قزوین در دولت سیزدهم
بیرنوندی با تاکید بر توجه دولت سیزدهم به موضوع آب و تامین آن، اظهار داشت: در همین رابطه و طی یک سال فعالیت دولت، ۲۱ پروژه عمرانی تامین آب آشامیدنی با یک هزار و ۷۳۶ میلیارد ریال در سطح استان قزوین به بهره برداری رسید.
وی خاطرنشان کرد: از مجموع طرح های مورد بهره برداری که برای محرومیت زدایی و تامین آب پایدار شهرها و روستاهای استان صورت گرفته، هفت طرح در مناطق شهری با یک هزار و ۴۴۶ میلیارد ریال و ۱۴ پروژه روستایی با ۲۹۰ میلیارد ریال بود.
اولویت دولت سیزدهم، آبرسانی با حداکثر توان ظرفیتی
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین اظهار داشت: در حال حاضر ۱۰۰ درصد جمعیت ۲۹ شهر استان و ۸۹.۴ درصد جمعیت روستایی با ۵۱۰ روستا و در مجموع جمعیتی بالغ بر یک میلیون و ۳۷۰ هزار نفر تحت پوشش خدمات این شرکت در سراسر استان قرار دارند.
وی با اشاره به ۳۳۴هزار و ۴۴۱ مشترک شهری و ۱۲۱ هزار مشترک روستایی استان قزوین در بخش آب و فاضلاب، خاطرنشان کرد: طی یک سال گذشته و برای ارایه هرچه بهتر خدمات، ۱۲ منبع آب شهری (چاه، چشمه، قنات) و ۱۰ منبع روستایی به همراه یک مخزن آب شهری و ۱۳ مخزن آب روستایی با ظرفیت یک هزار و ۲۵۰ متر مکعب در سطح استان احداث شده است.
بیرنوندی یادآور شد: برای ارایه هرچه بهتر خدمات این شرکت به شهروندان، درطول فعالیت یک سال گذشته دولت سیزدهم ۶۱ کیلومتر توسعه شبکه توزیع آب در بخش شهری و روستایی استان صورت گرفته و در بخش اصلاح و بازسازی شبکه توزیع آب نیز ۲۱ کیلومتر از خطوط یاد شده به انجام رسیده است.
به گفته این مسوول، در بخش توسعه خطوط انتقال آب استان قزوین ۳۴ کیلومتر و در بخش اصلاح و بازسازی خطوط انتقال آب نیز ۷ کیلومتر در مدت زمان یک سال گذشته از سوی شرکت آب و فاضلاب قزوین عملیات اجرایی صورت گرفته است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیز پنج تصفیه خانه شهرهای قزوین، قشلاق، بویین زهرا، تاکستان و محمودآباد در مدار قرار داشته و ۲ تصفیه خانه موقت در آبیک و شریفیه با ظرفیت بهره برداری ۳۲۱ هزار و ۱۰ متر مکعب در روز فعالیت دارند و ۲ تصفیه خانه در شهرهای شال و آبگرم نیز در دست اجرا است.
وی اضافه کرد: در بخش توسعه فاضلاب نیز طی یک سال گذشته در حوزه جمع آوری فاضلاب شهری ۹ کیلومتر، در توسعه خطوط انتقال فاضلاب ۳.۴ کیلومتر و در اصلاح و بازسازی خطوط انتقال فاضلاب نیز کارهای اصلی و جانبی از سوی شرکت به عمل آمده و یا در حال انجام عملیات می باشیم.
استفاده از ظرفیت دانش بنیان ها، اولویت کاری شرکت آب و فاضلاب قزوین
بیرنوندی با اشاره به شعار سال از سوی مقام معظم رهبری و تاکید معظم له در خصوص توجه دستگاه های اجرایی به ظرفیت دانش بنیان ها، این شرکت با هم افزایی ظرفیت داخلی استان اقداماتی را در رابطه با همکاری های فیمابین در خصوص استاندارد سازی آلاینده های آبی به انجام رسانده است.
وی ادامه داد: در همین رابطه، ارتقای سطح کیفی آب آشامیدنی یک روستا به دلیل آلوده بودن به آلاینده آرسنیک و تحویل آب آشامیدنی با کیفیت و در حد استاندارد (حد مجاز استاندارد آلاینده آرسنیک ۱۰ میکروگرم بر لیتر) به مشترکان در دستور کار قرار گرفت.
وی یادآور شد: با توجه به مقادیر نسبتا بالای آرسنیک در جریان آب ورودی به روستا و با بررسی هیدرولیک خطوط جمع آوری آب و توزیع آن در روستا، به طور عملی استفاده از فرآیندهایی مانند جذب سطحی و یا فرآیندهای غشایی و تعویض یونی بدلیل هزینه های بالا و همچنین نیاز به انجام فرآیند بهره برداری و نگهداری نسبتا سخت و قابل استفاده نبود و همین مساله باعث بالا رفتن هزینه های زیاد در جهت کاهش آرسنیک در جریان ورودی این روستا خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین خاطرنشان کرد: اما با توجه به موقعیت طرح و وجود فشار در خطوط ورود جریان به داخل مخزن میتوان با استفاده از فرآیند فیلتراسیون مستقیم و یا فیلتراسیون در خط حذف آرسنیک را به طور موثر و مناسبی صورت داد که موارد یاد شده با همت و تلاش جدی شرکت دانش بنیان در حال انجام می باشد.
دیدگاه خود را بنویسید