بهزاد برارزاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به گردشگر پذیربودن مازندران که افزایش سرانه جمعیتی غیربومیان را به همراه دارد، اظهار داشت: زیرساختهای آبی این استان به هیچ عنوان جوابگوی نیازها برای تامین آب آشامیدنی مورد نیاز مردم بومی و غیربومی منطقه نیست و این کار خدمت رسانی به مردم را با مشکل مواجه کرده است.
وی گفت: نبود زیرساختهای مناسب و کاهش سطح آبهای زیرزمینی از یک سو و جمعیت بیش از سه میلیون نفری مازندران در کنار جمعیت ۹۰۰ هزار نفری غیربومیان و گردشگران از سویی دیگر باعث شده تا برای تامین آب آشامیدنی مورد نیاز با مشکل مواجه شویم.
تنشآبی در ۱۹ شهر و ۲۱۳ روستای مازندران
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران افزود: تداوم این وضعیت باعث شد تا ۱۹ شهر مازندران هم اکنون با تنش آبی و کمبود آب آشامیدنی مواجه باشند ضمن اینکه توزیع و مصرف آب در ۲۱۳ روستای این استان نیز به نقطه سر به سر رسیده است که این امر بیانگر بحران کمآبی در این خطه شمالی کشور است.
برارزاده با بیان اینکه سرانه مصرف آب آشامیدنی در مازندران از میانگین کشوری بالاتر است، سرانه تولید آب در هر شبانه روز برای هر مازندرانی در مناطق شهری را ۲۰۰ و در مناطق روستایی را نیز ۱۷۱ لیتر عنوان کرد و گفت که از این میزان شهروندان در هر شبانه روز ۱۴۰ تا ۱۵۰ لیتر و در مناطق روستایی نیز ۱۲۰ تا ۱۳۰ لیتر آب مصرف میکنند که این میزان بیشتر از حد استاندارد است.
وی ظرفیت سالانه تولید آب در مازندران را ۵۲۲ میلیون مترمکعب ذکر کرد و افزود: هماکنون سالانه ۳۴۰ میلیون مترمکعب آب در مازندران تولید و استحصال میشود که از این مقدار ۲۲۰ میلیون مترمکعب آب مصرف میشود.
کمبود منابع آبی در شرق مازندران
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران، منابع تامین آب مورد نیاز این استان را از طریق ۷۲۰ حلقه چاه، ۳۵۳ دهنه چشمه، رودخانه سردآبرود و همچنین بهرهگیری از آب سد رجایی، البرز و میجران اعلام کرد و گفت که برای جبران کمآبی و تامین آب آشامیدنی مورد نیاز مردم، باید از منابع آبهای سطحی استفاده کنیم.
برارزاده با بیان اینکه میزان آبهای تولیدی و استحصالی در برخی شهرهای این استان با سرانه مصرف آن مطابقات ندارد و تداوم این امر کار خدمت رسانی به مردم را با مشکل مواجه کرده است، بیان کرد: هم اکنون تنها از ۱۲ درصد آبهای سطحی این استان از طریق سه سد برای تامین آب آشامیدنی مورد نیاز مردم استفاده میشود که با توجه به وضعیت فعلی، این میزان باید افزایش یابد.
وی با بیان اینکه شرق مازندران هم اکنون با کمبود منابع آب آشامیدنی مواجه است، افزود: برای رفع این مشکل و تامین آب آشامیدنی پایدار، آب سد گلورد باید به شرق استان انتقال یابد.
فرسودگی بیشاز پنج هزار کیلومتری شبکههای آبرسانی
مدیرعامل شرکت آبفای مازندران طول خطوط شبکههای آبرسانی این استان را ۲۱ هزار کیلومتر اعلام کرد و گفت که از این میران، پنج هزار و ۳۰۹ کیلومتر فرسوده و نیازمند اصلاح و بازسازی است.
برارزاده، اعتبار مورد نیاز برای اصلاح، مرمت و بازسازی خطوط شبکههای آبرسانی مازندران را ۴۵ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: با روند فعلی، کار بازسازی خطوط شبکههای آبرسانی به چندین سال زمان نیاز دارد.
استفاده از نشتیاب ماهوارهای برای نخستین بار
وی با بیان اینکه برای نخستین بار در این استان، از نشتیاب ماموارهای در خطوط شبکههای آبرسانی مازندران استفاده شد، اظهارداشت: استفاده از این دستگاه، میزان هدررفت ۳۸ درصدی آب آشامیدنی را به ۳۰ درصد کاهش داده است.
سرمایه گذاری چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی در آب و فاضلاب
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران با بیان اینکه آبفای مازندران هم اکنون ۱۴ طرح در بخش فاضلاب را در دست اقدام دارد، گفت: برای اجرا، تکمیل و ساماندهی طرح های مربوط به بخش فاضلاب این استان بیش از سه هزار میلیارد تومان و برای آبرسانی به روستاهای محروم نیز ۳۳۰ میلیارد تومان اعتبار پیشبینی و در نظر گرفته شده که در نوع بسیار چشمگیر است.
آبرسانی به روستاهای محروم با ۳۳۰ میلیارد تومان اعتبار
برارزاده از انعقاد قرارداد با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) برای آبرسانی به روستاهای محروم و کمتر توسعه یافته این استان خبر داد و افزود: برای اجرای این طرح از محل اعتبارات محرومیت زدایی، ۳۳۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران، حفر یک حلقه چاه، بهسازی ۹ دهنه چشمه، اجرای لوله گذاری خط انتقال به طول ۱۷۵ کیلومتر، احداث مخازن به حجم ۱۳ هزار و ۲۲۰ مترمکعب، اجرای لوله گذاری شبکه توزیع به طول ۳۰۹ کیلومتر، احداث ۳۷ ایستگاه پمپاژ، احداث فیلترهای بتنی به حجم ۵۰۰ مترمکعب را از جمله مفاد این قرارداد ذکر کرد.
وی ادامه داد: همچنین در قالب این قرارداد، قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) نسبت به تهیه، نصب و راه ندازی ۹ دستگاه پکیج حذف آهن، ۱۵ دستگاه دیزل ژنراتور، جابجایی ۲ هزار و ۸۰۰ فقره انشعاب و تامین انرژی برق به طول ۱۴ هزار متر برای بهره مندی بیش از ۱۲۸ روستا در شهرهای بهشهر، نکا، ساری، قایم شهر، سوادکوه شمالی، سوادکوه، بابل، آمل، نوشهر و کلاردشت اقدام خواهد کرد.
وی، اصلاح ۲۱۳ کیلومتر از شبکه آبرسانی شهری و روستایی، توسعه شبکه آبرسانی به میزان ۱۷۹ کیلومتر، احداث ۹۱ کیلومتر خط انتقال آب، حفر و تجهیز پنج حلقه چاه ، احداث مخزن یکهزار و ۹۰۰ مترمکعبی آب روستایی، واگذاری ۳۳ هزار فقره انشعاب و تعویض ۲۹ هزار و ۶۷۳ کنتور آب خراب را از دیگر اقدامات این شرکت در یکسال گذشته عنوان کرد.
امضای تفاهنامه همکاری با قرارگاه خاتم به ارزش ۷۳۰ میلیارد تومان
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران با اشاره به انجام مقدمات لازم برای امضای تفاهمنامه همکاری با قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) برای اجرای طرح های فاضلاب استان گفت: برای اجرای این طرح ۷۳۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.
منابع آبی مازندران از ۷۲۰ حلقه چاه، ۳۵۳ دهنه چشمه و سه سد با ظرفیت تولید و استحصال ۵۲۲ میلیون مترمکعب، تامین میشود. شرکت آب و فاضلاب مازندران یک میلیون و ۵۶۵ هزار مشترک را در ۵۸ شهر و یکهزار و ۶۷۸ روستا زیرپوشش دارد.
استان مازندران با سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت، ۵۸ شهر و سه هزار روستا دارد.
دیدگاه خود را بنویسید