به گزارش ایرنا مشکل طعم و بوی آب شرب سنندج از سال ها و شاید دهه های گذشته وجود داشته است و در این مدت اقدام موثر یا کاربردی برای حل این معضل بزرگ بکار گرفته نشده است و هر چه بوده بیشتر اقدامات فصلی و کوتاه مدت بوده است.
واقعیت این است که مردم سنندج از وضعیت موجود به شدت گلایه دارند و نوشیدن آب گوارا و خوشطعم برایشان به یک آرزوی دور و دراز و البته مطالبه اصلیشان از دولتمردان تبدیل شده است؛ موضوعی که استاندار جوان و پر تلاش کردستان را بر ان داشت تا از ابتدای ورود به استان یکی از برنامه های اصلی خود را اجابت این مطالبه به حق بداند.
سد قشلاق که در سال ١٣۵٨ با ظرفیت ۲۲۴ میلیون مترمکعب در ١٢ کیلومتری سنندج به بهره برداری رسید، منبع اصلی تامین کننده آب شرب و همچنین کشاورزی سنندج است اما با گذشت زمان و به دنبال توسعه شهر سنندج و روستاهای اطراف در کنار عدم کنترل مناسب پسابهای شهری، کشاورزی و صنعتی در حوضه بالا دست سد و در نتیجه افزایش تغذیهگرایی سد، باعث تغییر طعم و بوی آب شرب شهر شد به طوری که در حال حاضر امکان استفاده از آب این سد برای تامین نیازهای شهری غیرممکن شده است.
تغذیه گرایی سد قشلاق و طعم و بوی نامطلوب آب شرب سنندج، باعث شد دولت و مسوولان استان به فکر چارهای اساسی یعنی اجرای سامانه انتقال آب از سد آزاد به تصفیه خانه شهر سنندج باشند.
خط انتقال آب از سد آزاد به تصفیهخانه سنندج ۲۷.۵ کیلومتر طول دارد و برای تامین آب شرب جمعیت ۷۰۰ هزار نفری شهر سنندج در افق ۱۴۲۵ طراحی شده است.
قرار است از طریق این خط لوله، سالانه ۵۷ میلیون مترمکعب آب از سد آزاد به تصفیهخانه انتقال یابد. البته در حال حاضر هم ۲ هزار لیتر بر ثانیه آب از سد آزاد از طریق رودخانه چهل گزی به سد قشلاق سنندج انتقال مییابد تا کاهش حجم آب پشت سد قشلاق جبران شود.
انتقال آب از میانه مسیر خروجی تونل میانی و مخزن ۱۰ هزار مترمکعبی ایستگاه پمپاژ اصلی سامانه سد آزاد به تصفیهخانه سنندج انجام میشود.
این پروژه شامل ۱۳.۲ کیلومتر خط لوله با قطر ۱۴۰۰ میلیمتری و ۱۴.۳ کیلومتر لوله با قطر ۱۲۰۰ میلیمتری است.
تا کنون بیش از سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برای این پروژه هزینه شده است و اتمام آن نیازمند اعتبار قابل توجه دیگری است که با تصویب هیات وزیران، اعتبار لازم به منظور مدیریت خشکسالی و تکمیل عملیات پروژه انتقال آب از سد آزاد به شهر سنندج در استان کردستان اختصاص یافت.
با پیگیری های استاندار کردستان، هیات وزیران دوشنبه این هفته به منظور مدیریت خشکسالی و رفع معضل تنش آبی در شهرستان سنندج، مبلغ یک هزار میلیارد ریال به صورت تملک داراییهای سرمایهای بابت تامین آب شرب بهداشتی این شهرستان و انجام اقدامات پیشگیرانه و نیز تکمیل عملیات پروژه انتقال آب از سد آزاد به شهر سنندج در استان کردستان، اختصاص داد.
همچنین شرکت سهامی توسعه منابع آب و نیروی ایران موظف شد ضمن نظارت فنی و اجرایی بر روند انجام کار، گزارش عملکرد این تصویب نامه را در مقاطع زمانی سه ماهه به سازمانهای برنامه و بودجه کشور و مدیریت بحران کشور ارسال کند.
مطالبه به حق مردم سنندج اکنون بعد از سال ها نوشیدن آب با طعم و بوی نامطلوب، بهرهمندی از آب شرب گوارا است و امیدوارند پروژه خط انتقال آب سد آزاد به تصفیهخانه این شهر هر چه زودتر با تلاش استاندار کردستان به بهرهبرداری برسد تا ناچار نباشند هر از گاهی، به چشمههای اطراف شهر پناه ببرند.
آنچه بیش از همه نزد افکار عمومی عیان است تلاش ستودنی اسماعیل زارعی کوشا، استاندار جوان و پر تلاش کردستان برای رفع مشکلات استان از جمله آب شرب سنندج است؛ تلاشی که به سطح محلی بسنده نکرده و با طرح موضوع در هیات دولت ، لابی بزرگی برای رفع این مشکل تشکیل داده است امید می رود این تلاش ها به الگویی برای سایر مدیران و مسوولان تبدیل شود تا هر کدام گوشه ای از مشکلات استان را رفع و گره ای از کار مردم باز کنند.
دیدگاه خود را بنویسید