«رضا داودی» روز جمعه در نقطه صفر مرز خسروی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: از شهر کنگاور تا اسلام آباد غرب ۷۰ درصد زائران کشور از مسیر این شهرها عبور می کنند که آبرسانی و تامین برق پایدار، برقرار است و خدمات به زائران ارائه می شود.
وی اظهار داشت:از کنگاور تا پایانه مرز خسروی آب و برق پایدار را تامین کرده ایم و با توجه به اینکه در سال های گذشته آب پایدار در سومار نداشتیم در ۱۵ روز گذشته عملیات آبرسانی با تلاش مشترک آب و فاضلاب با قرارگاه نجف اشرف انجام و آب به طول ۱۴ کیلومتر به پایانه مرزی سومار انتقال یافت و روستاهای مسیر نیز از آب برخوردار شدند و آب پایدار این نقطه تامین شد.
رییس قرارگاه صنعت آب و برق اربعین در مرز خسروی گفت: در بحث آب غیر پایدار برای اربعین، در حال حاضر در چند جبهه در حال ارائه خدمات هستیم؛ در پارکینگ ها، موکب ها و اردوگاه ها و نقاطی که ماند جمعیت داریم ارائه خدمات را با تانکرهای ثابت داریم که این تانکرها نیز در سطح استان با تانکرهای سیار پر می شود ، هرجا امکانات شبکه جوابگو باشد ارائه ی خدمات با شبکه از طریق آب پایدار تامین و در خارج از محدوده شهر با تانکرهای ثابت و سیار آبرسانی انجام می شود.
داودی اضافه کرد: برق هم به شکل پایدار و نقطه ای تامین شده و آب بطری شده در این هوای گرم برای زائران حیاتی است و خیل جمعیت زیادی در نقطه صفرمرز خسروی و پایانه منذریه هستند که چند شبکه آبرسانی به صورت بطری شده را طراحی کردیم. در نقطه صفر مرزی آب را خنک سازی کرده و به زائران می دهیم و در منذریه هم به همین صورت تامین آب سیار و ثابت و بطری شده را ارائه می کنیم و دایمی است.
وی گفت: شب ها ذخیره سازی آب را انجام می دهیم تا روزها که زائران عبور می کنند مشکلی نداشته باشیم؛ یک دستگاهی هم چند روز گذشته مستقر کردیم آب را به صورت جرعه ای تولید می کنیم و امروز هم یک دستگاه یخساز را در قرارگاه اربعین آب و برق استان را تامین کرده و در جنب همین پایانه مرزی استقرار می یابد و هم اکنون هیچ جایی مشکل آب نداریم.
داودی افزود: همه ی سرویس های بهداشتی و در هر نقطه ای که بحث جمع شدن فاضلاب هست با ناوگان حمل و نقل سیار تخلیه شده و در تصفیه خانه فاضلاب شهر قصرشیرین و پایانه های مرزی تخلیه می کنیم و هر نقطه ای در شهرستان های مسیر وصل به شبکه باشد از خدمات شبکه فاضلاب برخوردارند و در غیر اینصورت هرجایی نیاز باشد فاضلاب تخلیه و به دلیل مسایل زیست محیطی و بهداشتی در اولین تصفیه خانه فاضلاب تخلیه خواهد شد.
رییس قرارگاه صنعت آب و برق اربعین مرز خسروی گفت: آب موکب ها به طور کامل به صورت سیار و پایدار و بطری شده تامین شده است و هم در سمت ایران و هم در منذریه ی عراق مشکلی از نظر آب و برق نداریم.
خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی
مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمیترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده ایران به سوی بغداد پایتخت عراق است که این جاده در ادامه به سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل میشود.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.
دیدگاه خود را بنویسید