مشهد- ایرنا- اجرای شبکه جمعآوری فاضلاب و تصفیهخانه از پروژههای زمانبر و پرهزینه است که تنها با اعتبارات دولتی امکانپذیر نیست و گاه ممکن است ساخت یک تصفیهخانه دهها سال طول بکشد اما بدون شک ورود بخش خصوصی میتواند به اجرای این طرحها شتابی قابل توجه بخشیده و انجام آنرا اقتصادیتر کند.
سرمایهگذاری۱۲ هزار میلیاردی بخش خصوصی در بخش فاضلاب خراسان رضوی
۶۰۰ هزار نفر از جمعیت شهری و روستایی خراسان رضوی، به جز مشهد، در قالب ۲۲۲ هزار و ۳۸۷ مشترک زیر پوشش خدمات جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب قرار دارند و خدمات دهی بر عهده شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی است.
طبق گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی، هم اینک شهرهای سبزوار، نیشابور، تربتحیدریه، گلبهار، طرقبه، شاندیز و گناباد زیر پوشش شبکه فاضلاب قرار دارند و سرمایه گذار برای اجرای شبکه جمع آوری فاضلاب در شهرهای تایباد و خواف نیز جذب شده است و اجرای شبکه جمع آوری فاضلاب در کاشمر نیز آغاز شده بود اما به دلایلی این پروژه متوقف و بلاتکلیف مانده است.
اجرای شبکه فاضلاب در سبزوار قدیمی ترین پروژه استان در این بخش است که از حدود ۳۰ سال قبل آغاز شده و تا شهریورماه ۱۴۰۲ تکمیل می شود.
سیدابراهیم علوی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اینک ۳۷ کیلومتر شبکه و خط انتقال فاضلاب و سه طرح ایجاد تصفیه خانه فاضلاب در شهرهای سبزوار، خواف و تربت حیدریه در حال اجرا و پیگیری است و طرح تکمیل فاضلاب شهرهای نیشابور و تایباد هم با سرمایه گذاری ۱۹ هزار میلیارد ریالی بخش غیردولتی عقد قرارداد شده است.
وی اضافه کرد: همچنین فاضلاب خانگی و غیرخانگی از طریق هفت واحد متمرکز و سه مجموعه محلی (پکیج لوکال) با ظرفیت اسمی۸۷ هزار مترمکعب در شبانه روز، در شهرهای گلبهار، سبزوار، تربت حیدریه، نیشابور، طرقبه، شاندیز و گناباد تصفیه می شود.
علوی ادامه داد: ظرفیت در حال بهره برداری تصفیه خانه های فاضلاب شهرهای خراسان رضوی، به جز مشهد، ۸۱ هزار مترمکعب است و تاکنون هزار و ۵۳۰ کیلومتر شبکه جمع آوری و حدود ۷۰ کیلومتر خطوط انتقال فاضلاب در سطح استان اجرا شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: حدود ۶۳۰ هزار نفر جمعیت شهری و روستایی در خراسان رضوی زیر پوشش خدمات جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب قرار دارند.
علوی با تاکید بر شتاب گرفتن پروژه های شبکه جمع آوری فاضلاب با سرمایه گذاری بخش خصوصی، افزود: ۱۲ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری بخش خصوصی برای اجرا و تکمیل پروژه های شبکه جمع آوری فاضلاب در استان جذب شده است.
وی افزود: با توجه به هزینه سنگین اجرای طرحهای فاضلاب، استفاده از ظرفیتهای بخش غیردولتی ضروری است، از این رو در اجرای این سیاست، قراردادهای طرح ایجاد تاسیسات و بهره برداری از فاضلاب در شهرستان خواف به روش بیع متقابل به مبلغ ۲ هزار و ۲۶۶ میلیارد ریال، شبکه جمع آوری فاضلاب تایباد به ارزش ۲ هزار و ۸۳۸ میلیارد ریال و شبکه جمع آوری فاضلاب شهر نیشابور به مبلغ پنج هزار و ۷۸۰ میلیارد ریال بین این شرکت و سرمایهگذاران بخش غیردولتی منعقد شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی ادامه داد: همچنین ۵۶۰ میلیارد ریال برای ایجاد تاسیسات فاضلاب سبزوار از محل تسهیلات ماده ۵۶ (اینانس داخلی) هزینه میشود.
اعتبارات سفر رییس جمهور
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد اظهار کرد: خوشبختانه در سفر استانی رییس جمهور به مشهد در نوروز امسال اعتبارات خوبی در حوزه آب و فاضلاب اختصاص یافت.
اسماعیلیان افزود: ۳۵۰ میلیارد ریال اعتبار نیز از محل اعتبارات نفت برای کمک به طرح شبکه جمع آوری فاضلاب حاشیه شهر مشهد اختصاص یافت که در دست پیگیری و در مرحله برگزاری مناقصه است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد ادامه داد: اختصاص ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار دولتی و ۲۰۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات وزارت نیرو برای اجرای شبکه فاضلاب رضویه از دیگر مصوبات سفر هیات دولت بود، که تحقق آن در دست پیگیری است.
اسماعیلیان اضافه کرد: اختصاص سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای ساخت تصفیه خانه فاضلاب با ظرفیت ۴۷ هزار متر مکعب در شبانه روز از دیگر مصوبات این سفر است که بانک عامل برای اخذ تسهیلات مشخص شده و هماهنگی با بانک برای تامین منابع نیز در است انجام است.
وی خاطرنشان کرد: اختصاص مبلغ ۴۵.۵ میلیون یورو فاینانس خارجی برای ایجاد تصفیه خانه فاضلاب نیز، با ظرفیت ۱۱۰ متر مکعب در شبانه روز در سفر هیات دولت به استان مصوب شد که فرایند اداری اجرای آن در حال انجام است.
در مجموع برای اجرای طرح های بزرگ شبکه جمع آوری فاضلاب و احداث تصفیه خانه ها باید از ظرفیت های عمومی، دولتی و بخش خصوصی استفاده کرد تا شاهد پیشرفت های مطلوبی در این بخش و تحول زیست محیطی باشیم.
دیدگاه خود را بنویسید