به گزارش ایرنا تامین آب شرب این ۲ شهر در جنوب کرمان در حالیست که منابع آبی زیرزمینی موجود آنها رو به کاهش گذاشته و بی کیفیت شده است.
مدیر مشارکت های مردمی و طرح های زود بازده شرکت آب منطقه ای استان کرمان با اشاره به اجرای طرح انتقال آب شرب از سد جیرفت گفت: با توجه به اینکه عمده عملیات اجرایی این پروژه شامل لوله گذاری به طول ۷۲ کیلومتر است، می توان مهمترین چالش در راه اجرای این طرح را تامین اعتبار دانست.
سدجیرفت به عنوان یکی از بزرگترین سدهای ایران حدود ۳۰ سال قبل برروی رودخانه هلیل رود شهرستان جیرفت احداث که نقش مهمی در تامین منابع آبی مورد نیاز جنوب کرمان دارد، هر چند با وجود پیش بینی تامین آب شرب و بهداشتی از این سد، تاکنون از آن صرفا برای مصارف کشاورزی استفاده شده است.
اما از سال گذشته با توجه به کاهش بارندگی در سالهای گذشته و افت کیفیت و محدودیت های تامین آب شرب سالم و بهداشتی، یکی از بزرگترین پروژه های آبرسانی در استان به منظور تامین پایدار آب مردم شهرهای جیرفت و عنبرآباد توسط شرکت آب منطقه ای کرمان آغاز شده است.
تلاش برای کاهش و حذف آرسنیک آب منطقه در دستور کار و اولویت بوده که سبب اجرای طرح انتقال از سد شده است.
محمد رضا عطار پور مجری طرح انتقال آب شرب از سد جیرفت به شهرستان های جیرفت و عنبر آباد روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: این پروژه با توجه به بحران کم آبی در شهرهای جیرفت و عنبرآباد و مشکلات کیفی و کمی منابع زیرزمینی موجود و از طرفی وجود سد مخزنی جیرفت در نزدیکی این دو شهر، در دستور کار شرکت آب منطقه ای کرمان قرار گرفت.
به گفته وی، پس از انجام مطالعات مورد نیاز و اخذ مجوزهای لازم، در نهایت طرح مذکور در سال ۱۴۰۰ و با هدف تامین ۲۹.۱ میلیون مترمکعب آب شرب وارد فاز اجرایی شد.
این مسئول تاکید کرد: با توجه به کاهش سطح آب های زیرزمینی در آن منطقه و وضعیت کیفی نامناسب در برخی منابع تامین آب شرب، اجرای این پروژه برای رفاه و زیست سالم مردم منطقه ضرورتی انکار ناپذیر است.
عطارپور درباره مراحل اجرای طرح انتقال آب از سد جیرفت اظهار داشت: پس از اتمام مطالعات پیش نیاز طرح و اخذ مجوز تخصیص آب شرب از محل سد جیرفت، نسبت به برگزاری مناقصه و انتخاب پیمانکار ذی صلاح اقدام شد که پیمانکار نیز پس از ابلاغ قرارداد، نسبت به تجهیز کارگاه و آغاز عملیات اجرایی مبادرت کرده است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه عمده عملیات اجرایی این پروژه شامل لوله گذاری به طول ۷۲ کیلومتر است و از طرفی تامین ورق و لوله نیازمند تامین اعتبار لازم و بموقع است، مهمترین چالش این طرح را را باید تامین اعتبار ذکر کرد.
جذب سرمایه گذار توجیه ندارد
مدیر مشارکت های مردمی و طرح های زود بازده شرکت آب منطقه ای استان کرمان افزود: تامین اعتبار این پروژه از محل بودجه سنواتی دولت پیش بینی شده و با توجه به اینکه طرح مذکور تامین آب شرب و غیرانتفاعی به شمار میرود، جذب سرمایه گذاری از بخش خصوصی در وضعیت فعلی فاقد توجیه و جذابیت است.
عطار پور گفت:اجرای این طرح به صورت چهار ساله پیش بینی شده ولی انجام این مهم منوط به تامین اعتبار لازم و بموقع است که متاسفانه در سال گذشته اعتبار مناسب و خوبی برای پروژه در نظر گرفته نشد.
وی هشدار داد: در صورت تداوم این شرایط، اتمام طرح با مشکلات متعددی روبه رو میشود و به طور قطع بهره برداری از آن به تعویق خواهد افتاد.
دیدگاه خود را بنویسید