به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «بهنام وکیلی» امروز (شنبه) در نشست تخصصی بازچرخانی فاضلاب و پساب در حاشیه هجدهمین نمایشگاه بین المللی آب و فاضلاب کشور افزود: نوسازی و بازسازی نشدن تاسیسات فاضلاب در کشور می تواند خطرات زیادی به همراه داشته باشد.
وی ادامهداد: اکنون بسیاری از تاسیسات فاضلاب در شهرهای دارای این تاسیسات در معرض جدی فرسودگی و تخریب قرار گرفته است که ضرورت دارد برای بازسازی آنها با اختصاص اعتبار اقدام کرد.
این مسوول گفت: ورود آبهای شور به برخی تاسیسات فاضلاب نیز روند تخریب این تاسیسات را تسریع کرده است.
وکیلی، نبود امکان واردات برخی قطعات به دلیل تحریمها را از دیگر مشکلات برشمرد و اضافهکرد: گرچه برخی شرکت های داخلی برای ساخت این قطعات اقدام کرده اند، اما مشکل همچنان وجود دارد.
مدیر نظارت بر آب و فاضلاب کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر ۵۳ درصد جمعیت کشور از فاضلاب استفاده می کنند، گفت: بیشتر از ۳۵ میلیون نفر از جمعیت کشور از فاضلاب و ۳۴۷ شهر کشور از تاسیسات فاضلاب استفاده می کنند و بیشترین درصد برخورداری از فاضلاب در کردستان، مشهد و همدان است و کمترین درصد برخورداری از فاضلاب مربوط به کاشان، فارس و کرمان است.
وکیلی با بیان اینکه بیش از ۱۰ درصد از شبکه فاضلاب سنی بالای ۳۰ سال دارد و نیازمند بازسازی هستند، افزود: در شرایط کنونی برای بهره برداری از شبکه های فاضلاب اقداماتی همچون اصلاح اتصالات، ترمیم انشعابات و غیره انجام می شود.
وی با تاکید بر اینکه در سالهای اخیر به دلیل اهمیت استفاده مجدد از پساب سیستمهای تصفیهخانهها تغییر کرده است، گفت: در شرایط کنونی ۳۵ درصد پساب فاضلاب در کشاورزی و چهار درصد در بخش صنعت استفاده می شود.
مدیر دفتر نظارت بر آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه لجن ها می توانند به عنوان منبعی برای جایگزینی با کودهای شیمیایی شوند، گفت: استانداردهای ملی برای آن وجود دارد که بتوانیم در آینده بهره برداری از آن را افزایش دهیم.
وکیلی با تاکید بر اینکه جمع آوری آب های سطحی سطح شهرها بر عهده شهرداری است، خاطرنشانکرد: همچنین وظیفه جمع آوری فاضلاب شهری بر عهده شرکت آب و فاضلاب است، اما در برخی مناطق به دلیل عدم جمع آوری آب های سطحی و غیره، موجب آبگرفتگی معابر شده است.
وی تاکید کرد: باید زیرساخت های شهری به درستی ساخته شوند تا مشکلات این چنینی وجود داشته باشد، از طرف دیگر ردیف های ملی در بودجه برای بازسازی شبکه فاضلاب وجود ندارد.
دیدگاه خود را بنویسید