به گزارش ایرنا، عملیات اجرایی تامین آب بخشی از شیراز در قالب اجرای خط دوم آبرسانی از سد درودزن با ظرفیت سه هزار لیتر بر ثانیه از سال ۱۳۹۰ آغاز شد. بسیاری از استانداران و مسئولان استانی و کشوری که از سال ۱۳۹۰ وعده افتتاح این طرح را داده بودند بازنشسته شدند و وعده افتتاح این طرح از سالی به سالی دیگر پر کشید.
تا پیش از دولت سیزدهم، حداقل چهار استاندار فارس، بارها در معیت وزیران وقت نیرو یا دیگر مسئولان کلان کشوری از طرح خط دوم انتقال آب به شیراز بازدید کردند و وعده افتتاح آن را دادند اما به نتیجه نرسید.
گام نخست خط دوم آبرسانی به شیراز از سد درودزن، تصفیهخانه آب شیراز و فاز اول آبرسانی به سعادت شهر و ارسنجان ۱۲ تیرماه سال ۱۳۹۹ به بهرهبرداری رسید اما این طرح نیاز به افتتاح فازها و گام های تکمیلی داشت تا بتواند چرخه کاملی از آبرسانی به شیراز از سد درودزن را ایجاد کند که این موضوع در سفر استانی آیتالله رییسی رییس جمهور به فارس در دستور کار قرار گرفت.
از ویژگی های این خط می توان به ظرفیت بالا و اجرای آن در ارتفاعات اشاره کرد که همین مساله منجر به احداث یک باب ایستگاه افزایش فشار در مقیاس بزرگ شد و در بخشی دیگر از مسیر نیز تونلی به طول پنج کیلومتر احداث گردید.
هم اینک ۷۵ درصد آب مورد نیاز شهر شیراز از آب محل منابع زیر زمینی و چاهها و ۲۵ درصد از طریق آبهای سطحی تامین می شود که قرار است با بهرهبرداری از خط دوم آبرسانی شیراز، ۸۰ حلقه چاه آب از مدار خارج شود.
طول خط دوم انتقال آب از سد درودزن تا مخازن معالی آباد شیراز ۷۸ کیلومتر، جنس لوله فولادی در قطرهای یک هزار و ۴۰۰ تا یک هزار و ۸۰۰ میلیمتر و دارای تصفیه خانه و ایستگاه پمپاژ هر کدام به ظرفیت سه متر مکعب در ثانیه و یک تونل ۱۲ کیلومتر است که تاکنون ۹۵ درصد نیز پیشرفت فیزیکی دارد.
دیدگاه خود را بنویسید