به گزارش خبرنگار ایرنا محمد طاهری مدیرعامل پیشین شرکت آبفا استان کرمان پس از حدود ۱۲ سال این مسئولیت را به علیرضا عبدیان مدیرعامل جدید تحویل می‌دهد و امروز (سه شنبه) مراسم تکریم و معارفه این مدیران در شهر کرمان با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار و نیز معاون شرکت آبفا کشوری درحالی برگزار شد که کرمان از نظر وضعیت آبی شرایط بسیار نامناسبی دارد.

آبرسانی با تانکر در شهرستان رابُر که از مناطق کوهستانی و پربارش‌ترین نقطه استان به شمار می‌رود خود گویای وضعیت آب در دیار کریمان است و دیگر نیازی نیست وضعیت روستاهای فاقد آب را توصیف کرد؛ درواقع این وضعیت مسئولیت سخت پیش روی مدیران این حوزه را نشان می دهد. سفره های زیرزمینی آب در استان بشدت ته کشیده‌اند و وضعیت فرونشست زمین هم جدی است؛ در این شرایط کمبود بارش ها و خشکی منابع آبی از یکسو و وضعیت مصرف بویژه در بخش کشاورزی که اندازه مصرف و مقیاس بهره وری از آن خود جای بررسی مفصل دارد همه و همه شرایطی را پیش رو قرار داده و می گوید که کار متولیان این حوزه بسیار سخت و نیازمند عزم و اراده ای جدی و همگانی خواهد بود.

آبرسانی به ۷۰۰ روستا

به گزارش ایرنا معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور که در این مراسم شرکت کرده بود ضمن تشریح بخشی از شرایط آبی در این استان به تلاش ها برای آبرسانی به روستاها اشاره و تاکید کرد: یکهزار و ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبارات در قرارداد با قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) برای آبرسانی روستایی استان اختصاص دادیم و این طرح ۶۷۹ روستا را آبرسانی می‌کند.

مسعود خشایی افزود: همچنین براساس پیگیری ها این آمار تا بیش از ۷۰۰ روستا در استان کرمان افزایش می‌یابد.

وی اظهارداشت: در حوزه شهری نزدیک به ۱۰۰ درصد(فقط آبرسانی با تانکر در شهرستان رابر) و در حوزه روستایی ۷۶ درصد ضریب پوشش آب و فاضلاب در استان کرمان است.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: منابع خوبی در اعتبارات ۱۴۰۱ برای استان کرمان پیش بینی کردیم که بخشی از نگرانی ها در حوزه آب و فاضلاب این استان را رفع می کند.

وی با اشاره به حجم خدمات دهی در این استان تصریح کرد: افزون بر ۲۵ هزار کیلومتر شبکه توزیع آب در شهرها و روستاهای استان کرمان داریم و ۹ هزار کیلومتر خط انتقال در استان در حال اجراست.

خشایی افزود: همچنین وجود ۹۳۰ هزار مترمکعب حجم مخازن موجود در استان کرمان کمک می کند که وظیفه اصلی خدمت رسانی را به صورت مناسب انجام دهیم.

عقب ماندگی در فاضلاب

وی در ادامه با بیان اینکه تصفیه خانه رفسنجان بزودی وارد مدار می شود تصریح کرد: اما استان کرمان در حوزه فاضلاب عقب ماندگی دارد که در این زمینه چند قرارداد در حال اجراست.

خشابی ادامه داد: بیش از پنج تا شش هزار میلیارد تومان منابع توسط بخش خصوصی برای فاضلاب کشی در این استان در دست اجراست که پس از بهره برداری، این استان به میانگین کشور نزدیک می شود لذا درخواست می کنیم این پروژه ها با سرعت بیشتری دنبال شود.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: پروژه های کلان در حوزه وزارت نیرو دنبال می شود و از محل این منابع می توان وضعیت استان کرمان را نیز بهبود بخشید.